Voor de zomer mochten we impactmaker en ondernemer An Dertien verwelkomen in ons laatste maandelijkse impact consult. An over haar initiatief FOR KEEPS: “Vaak hoor ik dat mensen duurzamer bezig willen zijn met kleding, maar dat lastig vinden. Het meest eenvoudige is langer doen met de kleren die je hebt en die er zijn. Met FOR KEEPS wil ik dat leuker en makkelijker te maken, samen met lokale (kleer)makers.” 

  Omdenken, repareren, upcyclen, let’s make it FOR KEEPS. 

FORKEEPS zorgt ervoor dat twee groepen samenkomen: een grote community van makers die hele mooie dingen (ver)maken van oude kleding; en een groter wordende groep consumenten die een goede kleermaker of een nieuw idee voor hun oude kleding zoeken, maar dat nog niet zo makkelijk kunnen vinden.

In een impact consult verzamelen we Utrechtse experts om mee te denken over ondernemersvraagstukken. Het vraagstuk op de agenda: Ik heb twee doelgroepen die ik wil verbinden. Hoe maak ik daar een financieel gezonde onderneming van die kan groeien? Experts van Greenwish, Natuur en Milieufederatie Utrecht, Alfa Accountants en Vrijwilligerscentrale Utrecht dachten mee. We verzamelden haar ondernemerslessen, voor jou om door geïnspireerd te raken.

Welke lessen, inzichten, tips en ideeën heb je uit het consult meegenomen?

An: “Om de waarde van mijn dienst voor de gebruikers in te kunnen schatten, wil ik een kwalitatieve pilot gaan draaien met geïnteresseerde makers en consumenten. Om dat op te kunnen zetten, was het advies dat het in mijn geval handig kan zijn om in de opstartfase van deze nieuwe uitdaging toch meer subsidie aan te vragen. Daar ga ik me komende maanden in verdiepen.”

Verder kwamen in het consult mogelijke rechtsvormen aan de orde. An: “Qua rechtsvormen is er meer mogelijk dan ik van tevoren had bedacht; een coöperatie vorm bijvoorbeeld. Ik had mezelf al kort verdiept in steward ownership, deze kwam in het consult ook weer naar voren. Daar ga ik nu verder in duiken.”

Al met al kijken we terug op een zeer geslaagd consult. Wil jij ook ondersteuning bij een complex vraagstuk dat speelt in jouw organisatie? Meld je dan aan voor het nieuwe impuls programma; waarin we gedurende 2 maanden samen aan jouw groeivraag werken! Lees hier hoe je je aanmeldt.