Impact030 ondersteunt de Sustainable Development Goals.

Bijna alle impactondernemers leveren een bijdrage aan de Global Goals. Bewust met deze doelen aan de slag gaan, kan je helpen om je impact gericht te managen en om impactvolle samenwerkingen aan te gaan. De gemeenschappelijke taal die de Global Goals biedt helpt bij duidelijke impactcommunicatie en kan daarmee ook bijdragen aan het vergaren van financiering voor je onderneming. Impact030, Utrecht4GlobalGoals en de Gemeente Utrecht hebben daarom de handen ineengeslagen met MAEX om de impact van impactondernemers en initiatieven in kaart te brengen en gezamenlijk meer impact te maken. Door de Social Handprint en de Impuls die MAEX aanbiedt, wordt het heel praktisch toegankelijk om de Global Goals in te zetten in de eigen organisatie. 

Inzicht op de Sustainable Development Goals

Sociale ondernemers en initiatieven kunnen op het platform MAEX Utrecht de bijdrage op de Sustainable Development Goals zichtbaar maken. Met het aanmaken van een profiel wordt een unieke ‘Social Handprint’ gecreëerd, deze laat zien op welke van de 17 SDG’s de organisatie bijdraagt. De Social Handprint kan gebruikt worden als communicatietool naar stakeholders.

Impuls

Daarnaast maken sociale ondernemers en initiatieven kans op ondersteuning via het platform, in de vorm van geld, kennis of materiaal. Jongerentheater Link ontving bijvoorbeeld via de MAEX Impuls Utrecht €2500 om een nieuwe huisstijl, website en communicatieplan te laten ontwikkelen.

Van 11 t/m 18 oktober kunnen Utrechtse organisaties opnieuw een aanvraag indienen voor een financiële donatie.

Wat kan jij doen?

  • Meld je organisatie kosteloos aan op www.maex.nl/utrecht
  • Schrijf 11 – 18 oktober de MAEX Impuls Utrecht op in je agenda
  • Deel het met anderen zodat we samen meer impact maken!