Samen met de City Deal Impact Ondernemen en haar 80 partners en impact netwerken roepen wij het kabinet op om brede welvaart tot topprioriteit te maken. Lees onze open brief aan de nieuwe minister van EZK Micky Adriaansens.

Het kabinet wil naar een ondernemende, innovatieve en eerlijke economie, zo staat in het nieuwe coalitieakkoord 2021-2025. Sociaal ondernemers zijn daarbij natuurlijk onmisbaar en dat laten we weten aan de nieuwe minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens. In een open brief, opgesteld met de City Deal Impact Ondernemen*.

Samen met andere impact netwerken roepen wij haar en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat op de beweging naar brede welvaart tot topprioriteit te maken en doen daarvoor de volgende voorstellen:

– Brede welvaart boven alles
– Maatschappelijke waarde boven aandeelhouderswaarde
– Sociale en duurzame criteria verplicht in de Aanbestedingswet
– Reken met echte prijzen
– Agendeer impact ondernemen en doe structureel onderzoek

 

Bekijk hier de hele brief en deel het binnen jouw netwerk.

 

* Over de City Deal Impact Ondernemen
Steeds meer ondernemers leveren met hun werk een positieve maatschappelijke of ecologische bijdrage. Deze impact ondernemers lopen in de praktijk echter tegen verschillende drempels aan. De City Deal Impact Ondernemen wil deze obstakels verminderen en zo impact ondernemen bevorderen. Dat doet de City Deal door ondernemers op meerdere manieren te ondersteunen. Zo bouwen de partners in de City Deal aan een netwerk met andere ondernemers en beleidsmakers, wordt er onderzoek verricht en kennis gedeeld en biedt de City Deal ondersteuning bij het professionaliseren van de onderneming. Ook wordt er gewerkt aan een beter beleid voorondernemers. Meer dan 80 partijen, variërend van kennisinstellingen, MKB bedrijven, financiers en adviesbureaus hebben de City Deal Impact Ondernemen ondertekend.