Afgelopen dinsdag 18 mei vond er weer een nieuw consult plaats. Dit keer waren de impactondernemers Canvas Communicatie, SPEAK en Young Ambition te gast.

SPEAK Blog - Share your world!                   Young ambition - De Alchemist             Canvas Communicatie logo

De experts Johan van Ondernemersklankbord Utrecht, Tim van Gemeente Utrecht (Kernteam sociaal ondernemen) en Wouter van de Vrijwilligerscentrale Utrecht en Marije van de Social Impact Factory hebben meegedacht om deze impactondernemers verder te brengen. Hieronder wat de impactondernemers zelf hebben ervaren.

Profielfoto Evita Lammes: jonge witte vrouw met lang donker haar
Wat vond je ervan?

Canvas Communicatie: Vooral fijn om even op scherp gezet te worden qua impact: wat is dit eigenlijk en hoe maak je dit?

Young Ambition: Zeer nuttig en waardevol consult. De experts hebben allemaal een eigen invalshoek en dat maakt het interessant.

SPEAK: Thank you very much for the recap. It was a pleasure to meet you and the team! I am very glad I did. It is always important to hear and meet people and their views to learn from them and assess the needs of environment. I hope to keep being connected to you guys and to your initiatives. I find it very valuable because as a social entrepreneur this can be a very lonely walk in taking new directions.

Wat heb je geleerd?

Canvas Communicatie: De input van Ton, Johan, Wouter, Tim, Marije en Peter zorgde er bij mij voor dat ik meer mogelijkheden ging zien. Hield ik mij niet teveel vast aan het idee van social return of een sociale onderneming willen zijn? Ik maak al impact door inclusieve marketing te doen – zou ik deze kunnen meten? Daarnaast was het een fijne bevestiging om te horen dat een abonnementsvorm logisch was en een mooie reality check dat projecten hiernaast in eerste instantie waarschijnlijk logisch en nodig zullen zijn.

Young Ambition: Nóg meer gebruik maken van de bestaande bedrijvennetwerken die er al zijn. We komen graag in contact met Business Partners die samen met ons willen werken aan de missie: alle (v)mbo jongeren succesvol. Dan is het slim om goed te bedenken welke netwerken er al zijn en daar op aan te sluiten waar mogelijk. Daarnaast zijn we er ons bewust van geworden dat we op zoek zijn naar business partners die in de kern hetzelfde willen bereiken als wij: jongeren helpen bij het krijgen van een succesvolle toekomst middels een opleiding of werk.

SPEAK: I learnt about new networks I haven’t heard about and how I can sell our ‘Diversity Journey’ to other entities (as a platform of soft landing! Loved it for that!)

Waar ga je direct mee aan de slag?

Canvas Communicatie: Contact leggen met WSP Midden Utrecht en onbeperkt aan de slag.

Young Ambition: We zijn direct aan de slag gegaan met het maken van nieuwsberichten die worden verspreid in het netwerk van de experts. Hierdoor wordt ons bereik vergroot. Wie weet komen daar mooie samenwerkingen uit!

SPEAK: Send a thank note to everyone on Linkedin. Follow up via email with Marije and Wouter. Join the CSR and HR networks.

 

Al met al kijken we terug op een zeer geslaagd consult. Op naar de volgende.

Wil jij ook impact maken voor of vanuit ons stadsie en heb je een complex, concreet en duidelijk vraagstuk? Lees hier hoe je je aanmeldt!

Impact030 consults zijn bijeenkomsten waar jij als sociaal ondernemer live persoonlijke support krijgt van diverse experts uit Utrecht om de impact van jouw initiatief te vergroten. Deze experts denken mee over de volgende stap van jouw sociale onderneming! Ze schetsen samen mogelijke oplossingsrichtingen voor jouw vraagstuk, vanuit hun eigen expertise.

 

*Foto’s komen van ondernemers uit consult.