Deze tijd is uitermate geschikt voor podcasts. Voor wie het nog niet wist: podcasts zijn  dan audio-uitzendingen veelal geschikt gemaakt om onderweg of tijdens het schoonmaken te luisteren. Podcast is dan ook een samentrekking van de termen ‘IPod’ en ‘broadcast’. In ieder geval volgens Wikipedia.

Het is steeds populairder en ik wilde jullie tippen op twee platforms die vol staan met (impact) ondernemerslessen.

Afbeeldingsresultaat voor gebakken peren podcastDe Gebakken Peren  van Studio George organiseert omvat podcasts over (vaak Utrechtse) creatieve en sociaal ondernemers. Zij delen erg leuke, maar zeker waardevolle ervaringen en lessen!
Systeem op de schop, is de podcast over sociaal ondernemen van Social Enterprise NL. In deze podcast gaan Stefan Panhuijsen en Willemijn Verloop in gesprek met ondernemers die werken aan een radicaal betere wereld. Welk systeem nemen zij op de schop? Hoe werkt dat, wat gaat goed en wat niet? Voorbij de standaardverhalen, op zoek naar nieuwe inzichten. En we gaan niet alleen met sociaal ondernemers in gesprek, maar ook met politici, investeerders, beleidsmakers, wetenschappers en corporates. Het systeem verander je ten slotte niet alleen.