Binnenkort verschijnt een artikel over Utrechtse sociaal ondernemers in het ondernemersblad OnderNamen. Voor aankomende wintereditie inspireren we ondernemers in heel Utrecht met voorbeelden van sociaal ondernemers in Utrecht. Zo vergroten we de zichtbaarheid van het ecosysteem! Bedankt OnderNamen! Dit artikel komt tot stand met hulp van so/creatie.

Platform OnderNamen en haar impact-ambitie

Hoi Nick,

OnderNamen is al een behoorlijk gevestigde ‘Naam’ voor ondernemers in de provincie Utrecht. Maar voor de ondernemers die jullie nog niet kennen. Kan je OnderNamen eens voorstellen? 

OnderNamen is een actief platform dat ondernemers met elkaar verbindt en de naamsbekendheid van bedrijven vergroot in de provincie Utrecht.

Wat is je ambitie met OnderNamen?

Dat de ondernemers in de provincie Utrecht de handel aan elkaar gunnen en elkaar versterken om de regio weer een stukje mooier te maken

In de winter-editie van OnderNamen willen jullie graag aandacht aan ‘impact’ en ‘purpose’ besteden. Waar komt die motivatie vandaan? Zie je bepaalde ontwikkelingen?

De rol van de ondernemer wordt steeds belangrijker om verder na te denken dan alleen geld verdienen. We leven in een samenleving waarbij we iedereen hard nodig hebben en de omgeving om ons heen. We moeten hierin blijven investeren voor de generaties die na ons komen en op deze manier wil ik iedereen bewust maken: welke rol speel jij in deze samenleving en wat kan jij doen om de wereld een stukje mooier te maken? Verder zie ik een ontwikkeling dat de jonge goede mensen die de arbeidsmarkt op komen graag bij een bedrijf willen werken die zich inzetten om impact te maken.

Hoe impactvol is het OnderNamen platform met haar ondernemers en waar zie je kansen?

We zien meerdere initiatieven ontstaan binnen ons platform omdat ze kennis met elkaar delen en elkaar inspireren om samen aan een maatschappelijk probleem te werken. Ondernemers zitten vaak in hun eigen bubbel en door de drukte komen ze er vaak moeilijk uit. Daarom blijft het super waardevol als ondernemer om andere ondernemers te ontmoeten en elkaar te inspireren, zodat je samen verder kunt komen. Kansen liggen er nog genoeg en de meeste kansen liggen op de verduurzaming. De overheden stimuleren dit enorm en in deze huidige crisis is dit een onderdeel waar je nog steeds veilig in kan investeren omdat dit alleen nog maar meer gaat worden in de toekomst.

Heb je nog een rasechte ondernemerstip mee te geven aan sociaal ondernemers?

Blijf vooral zo doorgaan en blijf collega ondernemers stimuleren om dit ook te doen en hou het niet voor jezelf!

Bedankt Nick!

Groeten van Nick van Baaren (OnderNamen) en Joeri (community manager voor impact030)

Interesse in OnderNamen?
Website OnderNamen