Sociaal ondernemen is ondernemen met een maatschappelijke missie. Een sociale onderneming doet dit door het aanbieden van een product of dienst en streeft ernaar een duurzaam verdienmodel op te zetten. Zowel ​ so/creatie​ als​ ​ impact030​ zetten zich in om deze vorm van ondernemen een podium te geven. so/creatie doet dit landelijk via bijvoorbeeld so/magazine (online) en videoportretten en als founding partner van impact030.

Impact030 is in regio Utrecht actief met onder meer storytelling over sociaal ondernemerschap. ​We zijn op zoek naar iemand die vanuit een communicatierol bijdraagt om innovatieve wereldverbeteraars zichtbaar te maken bij het grote publiek. ​ Je hebt een duidelijk takenpakket, maar er is veel ruimte voor eigen creativiteit.

Wat ga je doen? 
Impact030 bouwt aan een trendsettend ecosysteem dat zich inzet voor de zichtbaarheid, kwaliteit en relevantie van het ondersteuningsaanbod en netwerk voor Utrechtse sociaal ondernemers. Je helpt mee om ​ informatie en succesverhalen te communiceren en mee te bouwen aan de community rond dit ecosysteem:

 • Je stelt samen met de communitymanager van impact030 een communicatieplanning op en bewaakt de voortgang.
 • Je zorgt ervoor dat de communicatiekanalen van impact030 uitgroeien tot de belangrijkste vindplaats van nieuws over, aanbod voor en evenementen rondom sociaal ondernemerschap in Utrecht. Je bent voortdurend bezig met relevante content verzamelen voor onze kanalen (LinkedIn, Facebook, Instagram, website en nieuwsbrief).
 • Er is ruimte voor jouw eigen initiatief om onze community te laten groeien!

so/creatie is een conceptbureau opgericht om sociaal ondernemerschap in Nederland zichtbaar te maken en te versterken. ​ Je draagt bij aan de verdere groei van het landelijke podium voor sociaal ondernemerschap:

 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van een toekomstbestendige marketing- en communicatiestrategie..
 • Je zet jouw creativiteit in om communicatie te ontwikkelen die past bij deze strategie.
 • Er is ruimte om ons te assisteren bij het maken van verhalen over sociaal ondernemers.

Wie ben jij? 
Impact first! Dat is waar jij voor gaat. Met die mindset heb je de kern van onze boodschap te pakken. Dus als jij ambitie hebt voor een carrière waarin je de impact van betekenisvolle organisaties en sociaal ondernemers wil overbrengen dan is dit de juiste plek voor je! Je houdt daarnaast van netwerken en nieuwe mensen leren kennen, want dat zal zeker gebeuren tijdens deze periode. Je werkt binnen enkele projecten samen met verschillende professionals. Je moet dit leuk vinden en je hiernaar kunnen verhouden. Bij voorkeur ken je Utrecht al goed.

Wat bieden wij jou? 

 • Een stage- of werkervaringsplek met een tijdsinvestering van ongeveer 24 uur/week (aantal uur is bespreekbaar) die je voor een groot deel flexibel en naar eigen inzicht kan inzetten.
 • Het supernetwerk van impact030 van verschillende partners en sociaal ondernemers die samen op heel veel SDG’s impact maken.
 • Een werkplek bij en begeleiding vanuit so/creatie.
 • Ruimte en tijd om aan stageopdrachten te werken.
 • Een vergoeding in overleg.

Wil jij graag impact maken? 
Stuur ons dan voor 28 augustus​ ​ een korte motivatie , jouw cv of link naar jouw LinkedIn profiel én ​ een
zelfgemaakte social media post waarin je jezelf aan ons voorstelt​ naar ​ rutger@socreatie.nl​ ​ t.a.v. Rutger
van Weeren. Wacht niet te lang, want we zullen geschikte kandidaten direct uitnodigen voor een
kennismaking.