Onze dagelijkse producten worden niet altijd gemaakt met oog voor de sociale omstandigheden en het klimaat. Een van de belangrijke oorzaken is dat productieketens wereldwijd zo complex zijn geworden dat het moeilijk is om overzicht te krijgen waar producten worden gemaakt. Vaak wordt er aangenomen dat producten nou eenmaal niet lokaal kunnen worden gemaakt en dat het “dus niet anders kan”. In dit interview vertelt Mireille Geijsen uit ervaring met i-did dat lokale producten ook kwalitatief, goedkoop en efficiënt kunnen worden gemaakt. In de toekomst moet er meer aandacht zijn voor het versterken van lokale productieketens.


so/magazineDit portret verscheen eerder in so/magazine, hét online magazine over sociaal ondernemerschap in Nederland. so/magazine wordt uitgegeven door so/creatie. Door gesprekken over het hoe en waarom van het werk van sociaal ondernemers creëren we samen meerwaarde voor deze groeiende beweging.